عوارض و خطرات لیپوماتیک چه مواردی را تشکیل می دهد

میانگین امتیاز کاربران به این مقاله :
 |  امتیاز 1/9 از 5 (از 2410 رای)

خطرات لیپوماتیک چه مواردی است

لیپوماتیک یکی از روش های مطمئن که برای از بین بردن چربی های اضافه بدن استفاده می‎شود. این دستگاه با ویبره کار می‎کند و از سال 1996 به عنوان جانشین لیپوساکشن جایگاه خود را در علم پزشکی پیدا کرده است. با وجود تمامی مزایایی که برای این دستگاه ذکر شده، اما باز هم برخی افراد با بدبینی به آن نگاه می‎کنند و تصور می‎کنند که لیپوماتیک عواقب زیانباری به دنبال دارد. در زیر به برخی از خطراتی شایع روش لیپوماتیک می‎پردازیم:

 خطرات لیپوماتیک چیست؟

1.خستگی پزشک و امکان اشتباه

جراحی لیپوماتیک نیاز به زمان دارد که در حین عمل نیز دقت زیادی را می‎طلبد. برخی بر این نظرند که ممکن است جراح در میانه کار دچار خستگی زیادی شود و در حین جراحی اشتباهی رخ دهد. اما باید گفت جراحی لیپوماتیک اگر چه نیازمند زمان زیادی است اما به یکباره و بدون استراحت انجام نمی شود. بلکه در میانه کار زمان لازم برای استراحت متخصص وجود دارد. ضمن اینکه اگر بیمار نیاز به زمان بیش از حدی داشته باشد، پزشک برای وی چندین جلسه را تنظیم می‎کند و تمام جراحی را در یک جلسه انجام نمی دهد.

2.آسیب به عروق بدن به دلیل ضربات شدید ویبریشن

اساس کار دستگاه لیپوماتیک ویبریشن است که در آن ارتعاشات لازم برای شکستن چربی انجام می‎شود. همین امر موجب شده تا برخی تصور کنند ضربات ناشی از ویبره دستگاه لیپوماتیک به قسمت هایی از بدن از جمله عروق خونی آسیب جدی وارد می‎کند. در حالی که کانولا به طور هوشمند طراحی شده است. این بخش از دستگاه دارای سنسورهایی است که به طور اتوماتیک هنگام برخورد با عروق خونی، ماهیچه و سایر قسمت های حساس بدن متوقف می‎شود. این ویژگی از بروز هر گونه آسیب در بدن بیمار جلوگیری می‎کند و تنها بر روی چربی های اضافه معطوف می‎شود.

3.خطر آمبولی به دلیل ضربات دستگاه لیپوماتیک

آمبولی زمانی رخ می‎دهد که یک ماده (جامد، مایع یا گاز) در درون رگ حرکت و به محل دیگری از بدن وارد می‎شود. آمبولی موجب مسدود شدن رگ های خوب و در نتیجه بروز علائم نارسایی در عضو می‎شود. با توجه به اینکه این خطر ممکن است عامل نقص عضو باشد، به همین خاطر توجه به آن ضرورت می‎یابد. اما اینکه لیپوماتیک عامل مسدود شدن رگ های خونی است کمی جای بحث دارد. چربی ها توسط این دستگاه ذوب و سپس از بدن خارج می‎شوند. بنابراین هیچ چربی به بدن وارد نمی شود که عامل مسدود شدن رگ های خونی باشد.

4.خونریزی در زمان جراحی

خونریزی در زمان جراحی لیپوماتیک زمانی رخ می‎دهد که بیمار به توصیه های پزشک قبل از انجام جراحی بی توجه باشد. برای مثال مصرف برخی از داروها از جمله آسپرین و وارفارین دو هفته قبل از جراحی موجب خونریزی شدید در حین جراحی می‎شود. در صورتی که بیمار به هر دلیلی به توصیه های پزشک توجه نکند، پزشک داروهای دیگری همچون اپی نفرین را برای جلوگیری از خونریزی به بیمار می‎دهد.

 خطرات لیپوماتیک چیست؟

5.کوفتگی شدید بیمار به دلیل ضربات دستگاه

از نظر برخی از مخالفین جراحی لیپوماتیک این روش برای موجب کوفتگی شدید بیمار می‎شود. در حالی که باید گفت ضربات تنها بر روی چربی های اضافه بدن تمرکز و به صورت موضعی عمل می‎کنند. در حالی که سایر قسمت های دیگر بدن تحت تاثیر ضربان کانولا قرار نمی گیرند. بنابراین با اطمینان می‎توان این عارضه را رد کرد.

6.جای زخم و دوره طولانی مدت درمان

لیپوماتیک به عنوان جانشین روش لیپوساکشن معرفی شده است که دارای دوره نقاهت کوتاه مدت و بازگشت به کار سریع است. در این روش جای زخم جراحی به نسبت روش لیپوساکشن بسیار کوچک است به طوری که پس از چند روز بهبود می‎یابد. پس جای نگرانی در این رابطه وجود ندارد. بیمار با 5 روز استراحت می تواند به کارهای عادی روزانه بپردازد.

7.برگشت پذیری لیپوماتیک

در روش لیپوماتیک سعی می شود تا براساس درخواست بیمار تمامی چربی های اضافه از بدن خارج شود. اما براساس توصیه های پزشک، بیمار پس از جراحی باید رژیم غذایی مناسبی را در پیش بگیرد. ضمن اینکه ورزش و تحرکات بدنی نباید فراموش شود. در هیچ روش درمانی کاهش وزن، تضمینی برای برگشت مجدد چربی های اضافه وجود ندارد. بنابراین رعایت توصیه های پزشک و مراقبت های پس از عمل ضرورت دارد.

8.حساسیت به لیدوکایین

لیدوکایین ماده بی حسی موضعی است که در زمان جراحی استفاده می شود. ممکن است برخی بیماران به این ماده حساسیت داشته باشند. در صورتی که حساسیت بیمار نسبت به این ماده، قابل تشخیص و پیشگیری است.

9.عفونت ناشی از جراحی لیپوماتیک

برخی تصور می کنند که عفونت ناشی از جراحی لیپوماتیک امری غیر قابل اجتناب است. در صورتی که زخم ناشی از جراحی کوچک است و مراقبت از آن را دشوار نمی کند. از سوی دیگر اگر بیمار در شرایط کامل استریلازیسیون قرار بگیرد و پزشک نیز در حین عمل تمامی وسایل را ضدعفونی کند، خطر عفونت از بین می رود.

10.جمع شدن آب در ناحیه جراحی شده

اگر جراح به کار خود مهارت کافی نداشته باشد، مایع به داخل منافذ کوچک می رود که این امر با مهارت پزشک و همکاری بیمار قابل پیشگیری است.

نظرات کاربران

به این مقاله امتیاز دهید
با تشکر امتیاز شما می باشد
لطفا نظر خود را بنویسید